4 condimente pentru cartofi

Cartofii sunt unul din cele mai versatile alimente si se potrivesc cu aproape orice. Dar sunt cateva condimente care merg manusa in combinatie cu deliciosii cartofi.

Rozmarin

Rozmarinul trebuie pus in mancare la inceput si indepartat inainte de servire. Ramurile de rozmarin proaspat pot fi folosite ca tepuse pentru frigarui de carne sau legume. Se asociaza bine cu usturoiul si cimbrul.

Nucsoara

Nucsoara isi degaja aroma atunci cand este prajita intr-o tigaie fara grasime. Trebuie adaugata la inceputul procesului de gatit, pentru ca gustul cel mai bun il are doar cand este bine incalzita.

Chimion

Gustul chimionului este agreabil si proaspat. Este folosit in mod special in bucataria araba. Se gaseste intreg sau macinat. Daca semintele intregi sunt tinute intr-o cutie inchisa ermetic, la loc uscat si racoros, se pastreaza foarte bine cel putin un an. Sub forma de praf, chimionul isi pierde rapid aroma si gustul.

Busuioc

Gustul busuiocului este aromat, dulce si piperat in mod placut. Se adauga in salate, mancaruri de legume si sosuri (doar cu putin inainte de a fi gata, pentru ca altfel isi pierde aroma).

Articole recomandate