4 retete rapide cu mascarpone

Vreti sa preparati ceva dulce si rapid? Iata 4 idei excelente, care se prepara in mai putin de 15 minute!

Mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

Dificultate: usor
Timp de preparare: 10min
Portii: 4

Ingrediente:
                       
250g Mascarpone Granarolo
150g ciocolata amaruie 55%
100g zahar
30g cacao pudra
200ml lapte proaspat
Biscuiti spritati
Frisca pentru decorat

Mod de preparare:

Topiti ciocolata amaruie in bain-marie. Incalziti laptele apoi adaugati cacaua pudra si ciocolata topita. Lasati amestecul sa se raceasca.

Adaugati branza mascarpone si amestecati pana cand obtineti obtineti o crema omogena.

Puneti pe fundul unui pahar 2 biscuiti spritati sfaramati si adaugati crema obtinuta. Deasupra, pudrati cu cacao. La final, ornati cu frisca si biscuiti.

Tiramisu cu iaurt

Dificultate: usor
Timp de preparare: 15min
Portii: 4

Ingrediente:                       

250g Mascarpone Granarolo
250g iaurt cu piersici
125g piersici proaspete
125g fulgi de ciocolata amaruie
100ml lapte proaspat
100g zahar
Piscoturi insiropate cu suc de piersici
 
Mod de preparare:

Amestecati branza mascarpone, iaurtul cu piersici, laptele si zaharul. Adaugati la compozitia obtinuta piersicile taiate in bucati mici si fulgii de ciocolata.

Asezati pe fundul unui pahar doua straturi de piscoturi insiropate cu suc de piersici. Adaugati crema de mascarpone. Repetati alternativ operatiile.
La sfarsit pudrati cu cacao si adaugati bucati de piersici proaspete.

O alta idee:

Pentru a varia reteta, puteti inlocui iaurtul de piersici si piersicile cu alte tipuri de iaurt si fructe.

Crema Zabaglione cu scortisoara

Dificultate: usor
Timp de preparare: 15min
Portii: 4

Ingrediente:                       

250g Mascarpone Granarolo
1 lingurita cu scortisoara
75ml lapte proaspat
Cozonac/pandispan
Pudra de cacao
Cafea
Fulgi de ciocolata pentru decorat
Pentru crema Zabaglione:
6 galbenusuri foarte proaspete
150g zahar
2 linguri de faina
1 pahar vin Marsala

Mod de preparare:

Pentru crema Zabaglione: amestecati galbenusurile cu zaharul si faina intr-un bol metalic. Fierbeti amestecul in bain-marie, adaugati incet vinul Marsala, amestecand continuu, pana obtineti o crema omogena.

Amestecati crema Zabaglione cu branza mascarpone. Adaugati laptele si scortisoara si continuati sa amestecati pana obtineti o crema omogena.
Puneti pe fundul unui pahar un strat de cozonac/pandispan insiropat cu vin Marsala sau cafea si acoperiti-l cu crema obtinuta. Pudrati cu cacao.

Repetati aceleasi proceduri si pentru al doilea strat. La sfarsit decorati cu pudra si fulgi de ciocolata.

Crema mascarpone cu alune si portocale

Dificultate: usor
Timp de preparare: 10min
Portii: 4

Ingrediente:   
                   
250g Mascarpone Granarolo
125g zahar
125g alune
Coaja rasa de la o portocala
100ml lapte proaspat
Biscuiti spritati

Mod de preparare:

Amestecati branza mascarpone, cu laptele si zaharul, pana cand se obtine o crema omogena. Adaugati la amestecul obtinut, alunele taiate fin si coaja de portocala rasa.

Puneti biscuitii spritati sfaramati pe fundul unui pahar, adaugati apoi crema.

La sfarsit decorati cu coaja de portocala, alune macinate si pudrati cu cacao.

Articole recomandate