Fripturi de nota 10

Toţi ne înfruptăm din preparatele din carne, iar cei care ţin la siluetă nu trebuie să renunţe la aceste delicii culinare.

În schimb, este esenţial să alegi produsele din carne slabă. Porcul nu e cel mai indicat, mai ales dacă ai probleme cu bila sau colesterolul mărit, din cauza conţinutului mare de grăsimi, dar puiul sau curcanul sunt alegeri bune.

Cum se prepară
Friptura la cuptor fără adaos de grăsime, fie ea şi din carne de porc, este o bună opţiune. Condiţia? Să adaugi condimente precum cimbru, rozmarin sau ghimbir. Astfel devine delicioasă şi, în acelaşi timp, mai uşor de digerat. Sosurile din roşii şi ardei sau boia iute sunt şi ele bine-venite pentru că ajută la arderea rapidă a caloriilor. O altă condiţie este să nu mănânci porţii mari (mărimea palmei tale este un bun indiciu).

Articole recomandate