Cum sa cureti rodiile cu usurinta

Ca si voi, adoram rodiile! Numai ca ne-am cam saturat sa aratam ca si cum tocmai am infaptuit o crima de fiecare data dupa ce mancam o rodie.

Gustul rodiilor difera in functie de soiul de rodie si de nivelul de coacere. Poate fi foarte dulce sau foarte acru, dar in majoritatea cazurilor este undeva la mijloc, fiind un gust caracteristic, asezonat cu note de tanin.

Rodia buna de mancat, mai putin taninata, este cea care are coaja usor stearsa, ca si cum ar fi fost frecata de perete, cu urme albe, nu de un rosu puternic. Cele foarte rosii sunt foarte acre, putand fi folosite in salate.

Un fruct de rodie sau un pahar cu suc proaspat stors, consumat imediat dupa masa, te ajuta sa reglezi nivelul de zahar din organism. Cand acesta se afla in dezechilibru, provoaca inclusiv probleme de natura psihica.

Dar sa revenim la problema noastra. Dupa ce am scotocit internetul si am gasit cea mai buna (va spunem sigur, am testat-o) metoda de a curata rodiile fara sa improscam toti peretii. Iata cum trebuie sa procedati:

 

 

1. Luati un cutit ascutit si taiati partea superioara a rodiei, ca in imaginea de mai jos. Vi se vor dezvalui bobitele delicioase. Folosind acelasi cutit, crestati rodia, ca atunci cand curatati o portocala.

2. Umpleti un castron cu apa rece si inmuiati rodia, cu fata in jos, timp de 10 minute.

3. Apoi, cu mainile si rodia sub apa, incepeti sa o decojiti usor. Bobitele se vor desprinde foarte usor, iar zeama nu va sari in toate directiile. Aruncati resturile rodiei tot in bolul cu apa.  Indepartati membrana albicioasa cu ajutorul unei spumiere, apoi clatiti bobitele sub un jet de apa rece si scurgeti-le.

La final, bucataria va fi mult mai curata, iar voi va veti putea delecta cu gustul minunuat al rodiilor.

 

Articole recomandate