Cum sa gatim sanatos fara grasimi

In ultimii ani s-au facut progrese in ceea ce priveste comercializarea unor produse alimentare variate cu continut sarac in grasimi. In supermarketuri putem gasi multe produse „fara grasimi” la preturi accesibile.

Exista si oameni care spun ca mananca legume in fiecare zi, dar tind sa gateasca aceste legume in cantitati mari de ulei, in loc sa le fiarba sau sa foloseasca foarte putin ulei.

Prin urmare, este important sa stim cum sa gatim cu continut sarac in grasimi nu numai pentru a pierde din greutate (in cazul avem exces de kilograme), dar si pentru a ne mentine sanatosi. Iata cateva recomandari:

Gatiti cu ulei mai putin
Folositi ulei de masline extravirgin, ulei de susan sau ulei de arahide, care au o aroma placuta. Sunt suficiente doua sau trei linguri la o mancare.

Tehnici de gatit care reduc grasimile
- Folia de aluminiu. Putem gati la cuptor carne de pui sau de peste folosind o folie de aluminiu, pentru a coace alimentele in suc propriu. Este recomandat pentru a pastra gustul natural al produselor fara a folosi grasimi. Pentru a oferi mai multa savoare gustului, putem pune legumele si condiementele deasupra preparatelor de carne si adaugam la sfarsit putin vin sau bulion.

- Gratarul. Prepararea alimentelor la gratar elimina grasimea din preparatele de carne, oferind si o aroma delicioasa.

- Gateste la foc mic. Se recomanda mai ales pentru alimentele care se prepara mai greu. Astfel vei putea aromatiza ingredientele si sa reduci grasimile.

- Fierberea alimentelor. Este o metoda sanatoasa si poate constitui chiar baza unei alimen-tatii cu cat mai putine grasimi. In apa se pot adauga si condimente sau diverse verdeturi pentru a adauga savoare.

- Foloseste o tigaie care nu lipeste. Tigaia Delimano Dry Cooker este ideala pentru persoanele care doresc sa slabeasca, dar care nu pot reduce cantitatea grasimilor din cauza metodei clasice de a gati in vase obisnuite. Delimano Dry Cooker este o tigaie pentru prepararea retetelor sanatoase, fara grasime, in care poti coace, fierbe inabusit si praji practic orice, fara nicio picatura de ulei. In centru, fundul tigaii iese in relief si este prevazut cu mici orificii ce permit patrunderea aerului cald, care circula in mod uniform in intreaga tigaie. Pentru mai multe detalii intra pe www.delimano.ro sau www.top-shop.ro.

Articole recomandate