Ornarea tortului: prima impresie conteaza!

Un tort este intotdeauna un desert apreciat, insa conteaza nu doar gustul, ci si aspectul. Indiferent de ocazie, in loc sa dai comanda la cofetarie, poti incerca sa-l prepari si sa-l ornezi acasa, iar rezultatul va fi mult mai apreciat datorita notei personale.

- Atunci cand pui glazura pe o prajitura, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa o vezi prelingandu-se pe tot platoul. Pentru a evita o glazura plutitoare de jur imprejurul blatului, atunci cand muti tortul pe tava unde vei executa operatiunea, pune pe margini hartie cerata, lasand-o putin spre exterior. Dupa ce inchei distribuirea glazurii pe suprafata, poti trage de sub prajitura fasiile de hartie cu grija si astfel vei avea un platou curat.

- In cazul in care glazura este prea ferma sau prea groasa pentru a o putea intinde, poti picura putin lapte in timp ce amesteci pentru a-i reduce consistenta.

- Daca vrei sa modelezi tortul pentru o ocazie speciala, poti recurge la un colorant alimentar sub forma de pasta, in cele mai traznite culori. Foloseste o scobitoare pentru a descrie formele dorite.

- Daca ai nevoie de o cantitate mai mare de glazura colorata, sa spunem pentru o tava de briose, atunci poti pune crema de vanilie in mai multe boluri, apoi in fiecare sa adaugi pasta de cate o diferita culoare.

- Apeleaza la un sprit de unica folosinta pentru decorarea tortului sau a prajiturii pregatite. Se pune inauntru crema si apoi se strange usor de saculet si se manuieste cu atentie pentru a obtine formele dorite.

- Pentru a obtine mici floricele, strange de sprit si apoi elibereaza presiunea si ridica usor aplicatorul. Se va forma un mot pe care il poti lasa ori il poti turti cu degetul, in functie de aspectul pe care ti-l doresti. Lasa crema sa curga continuu prin aplicator si formeaza incet si cu atentie litere in cazul in care vrei sa scrii un mesaj pe tort.

- Daca in loc de floricele vrei sa formezi rozete, rasuceste usor din varful aplicatorului si apoi continua cu o codita dupa ce eliberezi presiunea asupra saculetului pentru decorat.

- Poti folosi un sablon pentru a desena din glazura diverse forme. Un astfel de instrument se gaseste in supermarketuri sau la cofetarii.

- Ciocolata rasa, bombonele colorate sau cubulete de fructe pot da o nota aparte tortului.

- Dupa ce tortul este gata preparat si ornat, il poti pune intr-o forma de copt cu model haios. Acestea se gasesc in supermarket atat in marimi de tort, cat si mai mici, pentru prajituri si briose.

Mai jos poti vedea cum decorezi un tort:

Articole recomandate