COZONAC CU NUCI SI STAFIDE

Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
mediu
Calorii: 
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
smantana, margarina, zahar, nuca, stafide

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat : 130g margarină, ½ cubuleţ drojdie, 3 linguri smantână, 4 linguri de zahăr, 100ml lapte, 2 ouă, ½ linguriţă sare, făină (350-400g), 2 linguri ulei pentru tavă. Ingrediente pentru umplutură : 250g nucă macinată, 200g stafide, 150g zahăr pudră.

Mod de preparare

: Dizolvă 1 linguriţă de zahăr şi drojdia în laptele încălzit. Adaugă puţină faină şi lasă maiaua, la cald, să crească 15 minute. Topeşte margarina în cuptor.După ce a crescut, amestecă maiaua cu gălbenuşul, smântâna, sarea şi adaugă treptat faina cernută, până vei obţine un aluat de consistenţă medie, pe care îl framânţi cu mainile unse cu margarină, până când încorporezi toata faina. Lasă aluatul timp de o oră să crească la cald. Pentru umplutură adaugă stafidele şi nuca. Împarte aluatul în două şi întinde 2 dreptunghiuri pe suportul presărat cu faină şi pui uniform umplutura.Rulezi bucaţile şi le împleteşti. Unge cozonacul cu albuşul bătut spumă şi lasă-l la cald pentru 30 minute, apoi îl coci timp de 50 minute, la foc mic spre mediu.

Retete recomandate