Fajitas cu legume si carne de vita

Daca iti place carnea de miel mai mult decat cea de vita, foloseste-o (insa mai slaba) fara grija.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
mediu
Scor: 5 din 1 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
carne de vita, ardei gras, ardei iute, rosii, ceapa, smantana, tortilla

Ingrediente

400 g muschiulet de vita
1 ardei gras rosu mare
1 ardei gras verde mare
1 ardei iute mic
3 rosii
2 cepe mari albe
1 lingura de patrunjel tocat fin
ulei de floarea-soarelui
sare
piper
smantana
8 bucati tortilla gata preparate (gasesti pachete cu 8-10 bucati in supermarket, la raionul de panificatie)

Mod de preparare

Speli ardeii grasi si ii tai in fasii subtiri. Speli ardeiul iute si il toci marunt. Oparesti rosiile, le scoti semintele si le tai in bucatele. Cureti ceapa si o tai in felii subtiri.

Pui carnea pe gratar, o rumenesti pe ambele parti, o dai cu sare si piper si o stropesti cu ulei.

Intr-o tigaie, incingi 3 linguri de ulei in care calesti ceapa si ardeii 5 minute.

Adaugi rosiile, acoperi cu un capac si lasi la inabusit inca 5 minute. Pui ardeiul iute si patrunjelul, condimentezi cu sare si piper. Intre timp, incalzesti foile de tortilla in cuptor, la 200°.

Tai carnea in fasii subtiri si impreuna cu sucul lasat in gratar o amesteci cu legumele. Umpli tortilla cu amestecul de carne si legume, le stropesti cu smantana, le rulezi si le aduci la masa imediat.

Retete recomandate