Ciocolata calda

Aceasta este adevarata ciocolata calda! Atentie, insa: cu cat ciocolata e mai buna, cu atat produsul finit este mai aromat.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Scor: 5 din 3 voturi
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ciocolata, lapte, scortisoara, nucsoara
Tip reteta:

Ingrediente

200 g ciocolata neagra taiata in bucatele
800 ml lapte
1 baton scortisoara
1 ardei iute injumatatit si lipsit de seminte
un praf de nucsoara

Mod de preparare

1. Topiti ciocolata la Bain-marie.

2. Incalziti laptele intr-o oala separata alaturi de condimente. Adaugati putin din amestec peste ciocolata in timp ce aceasta se topeste si amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza.

3. Imediat ce laptele incepe sa fiarba, luati-l din oala si adaugati-l la ciocolata printr-o sita, timp in care amestecati cu un tel pana ce o spuma groasa apare la suprafata. Turnati in cani si serviti.

Retete recomandate