Furnici in copac

Un deliciu cu iz asiatic, via Andreea Chinese Food.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
3
Complexitate: 
mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
carne de porc, taitei, ceapa, ghimbir, usturoi, soia
Tip reteta:

Ingrediente

300 g carne tocata de porc
200 g taitei
5 ciuperci urechi de lemn uscate (mu'er)
2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare

Ciupercile urechi de lemn uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa, carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de ulei de susan si amidonul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 20 de minute.

Taiteii se scufunda intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute, apoi se trec prin apa rece si se scurg.

Ardeiul iute se toaca marunt, ghimbirul, usturoiul si ceapa se toaca marunt, de la ceapa se separa partea alba de cea verde.

In wok, se incinge 1/2 lingurita de ardei iute si cealalta lingurita de ulei de susan.

Uleiul de ardei iute, pe langa faptul ca este foarte aromat si bineinteles iute, are o culoare rosiatica tare placuta care va da un aspect frumos mancarurilor. (Daca nu aveti ulei de ardei iute, il puteti prepara singuri acasa, incingeti 200 ml de ulei de susan, dati focul foarte mic si puneti in ulei cati ardei iuti uscati va lasa inima, se pot pune si 20 de bucati, lasati sa fiarba asa la foc mic 10 minute, timp in care uleiul va capata o culoare rosiatica si un miros de ardei).

Peste uleiul incins se adauga ardeii iuti tocati marunt, apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul, usturoiul si piperul Sichuan. Se calesc toate pret de cateva secunde dupa care se adauga carnea tocata pregatita anterior, se caleste pana incepe sa formeze un sosulet. Taiem ciupercile urechi de lemn hidratate. Se adauga la amestecul de carne.

Se adauga taiteii de orez scursi de apa, iar peste ei sosul de soia light si restul de ulei de ardei iute.Se amesteca totul bine astfel incat bucatelele de carne sa fie imbinate cu taiteii, se transfera pe un platou. Se presara peste tot piper proaspat macinat, apoi partea verde de la ceapa.

Descopera si alte retete Andreea Chinese Food:

Alune picante in stil chinezesc 

Omleta chinezeasca cu rosii

Cirese in aluat tempura

Retete recomandate