Varza rosie murata

Aceasta reteta usor de realizat nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
2.5 kg
Complexitate: 
usor
Calorii: 
6
Scor: 5 din 2 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
varza, ceapa rosie, scortisoara, cuisoare, coriandru
Tip reteta:

Ingrediente

1kg varza rosie, taiata fin
2 cepe rosii, curatate si taiate
4 linguri de sare
2x 568ml otet distilat de malt
1 bat de scortisoara pisat usor
1 lingura de cuisoare pisate usor
1 lingura seminte de coriandru
6 linguri de zahar tos
borcane sterilizate cu capace ermetice

Salata de varza rosie

Mod de preparare

1. Puneti varza rosie si ceapa intr-un castron si presarati sare. Amestecati bine. Acoperiti castronul si lasati legumele peste noapte.

2. Turnati otetul intr-o cratita, adaugati condimentele si fierbeti. Luati cratita de pe foc si amestecati impreuna cu zaharul tos. Lasati mixtura sa se raceasca.

3. Spalati varza si ceapa intr-o strecuratoare sub apa rece pentru a indeparta sarea. Scurgeti bine si tamponati cu un servet de bucatarie.

4. Puneti legumele in borcane reci, sterilizate, presandu-le bine. Turnati otetul deasupra, asigurandu-va ca fiecare borcan are si ceva din condimente si ca legumele sunt acoperite complet cu otet.

5. Sigilati borcanele cu varza rosie si pastrati-le la rece, intr-un loc intunecat, pentru 2 saptamani, cel putin, inainte de a le servi. Pastrati borcanele cu varza rosie murata in frigider, odata desigilate.

Ardei copti la borcan fara otet

Retete recomandate