Vinete marinate

Vinetele marinate sunt o gustare excelenta în zilele reci de post, dar și o garnitura aromata și aparte lânga un preparat din carne.
Timp de preparare: 
Mediu
Complexitate: 
usor
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
vinete, marar, usturoi, otet
Tip reteta:

Ingrediente

2 kg vinete

4 legaturi de marar

1 capațâna de usturoi

ulei

sare

 

Pentru marinata:

120 ml otet de 9 grade

600 ml apa

2 lingurite cu sare rase

1 lingurița cu zahar

 

Marmelada de grapefruit roz si ghimbir

Mod de preparare

1. Spala vinetele și curata-le de coaja, apoi taie-le în felii pe lungime. Da-le cu sare și lasa-le într-o strecuratoare, la scurs, cel putin o ora.

2. Pune la fiert într-o oala ingredientele pentru marinata și lasa-le sa dea într-un clocot. Dupa ce vinetele s-au scurs, prajește-le pe rând în ulei încins (nu prea tare). Scoate-le pe un șervet de hârtie care sa absoarba excesul de ulei.

3. Așaza pe fundul borcanelor, spalate și uscate, câte 2-3 crengute de marar, apoi, pe verticala, feliile de vânata prajite, intercalând crengute de marar (câte doua legaturi la fiecare borcan) și 5-6 catei de usturoi de borcan.

4. Toarna marinata fierbinte. Așaza deasupra marar și sigileaza borcanele. Lasa-le sa se raceasca și da-le la camara.

 

Sos mozaic cu ardei şi stafide

Retete recomandate