Sos caramel

Poti folosi acest sos la multe deserturi delicioase, chiar pe eCuisine poti gasi cateva exemple.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
500ml
Complexitate: 
usor
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
zahar, lapte, unt, smantana

Ingrediente

200g zahar alb
100ml apa
50g unt
125ml smantana 

Mod de preparare

1. Puneti 200g de zahar alb intr-un vas si adaugati 100ml apa. Mixati pana se dizolva.

2. Puneti la fiert rapid pana se formeaza o crema aurie de caramel, aproximativ 10 minute. Nu amestecati in timp ce sosul fierbe.

3. Dati la o parte de pe foc si adaugati 50g unt. Invartiti vasul usor pana untul este absorbit si topit.

4. Adaugati 125ml smanatana si mixati repede pana obtineti o crema caramel omogena. Lasati la racit si folositi peste briose sau chiar peste inghetata.

Retete recomandate