Cozonac cu mac

Iata o idee de desert delicios pentru Craciun: un cozonac mai altfel.
Timp de preparare: 
Indelungat
Numar de portii: 
8-10
Complexitate: 
mediu
Scor: 5 din 1 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
mac, stafide, rom

Ingrediente

PENTRU ALUAT
500 g faina
150 ml lapte caldut
2 pachetele cu drojdie uscata
4 linguri cu zahar
50 g unt, 1 praf de sare
3 oua batute
1 lingura cu rom
150 g stafide
coaja rasa de la o lamaie
unt pentru uns
zahar pudra

PENTRU UMPLUTURA
300 g mac macinat
250 ml lapte
3-4 linguri cu zahar
1 fiola cu vanilie

Mod de preparare

Pune la fiert macul, laptele si o lingura cu zahar si lasa pe foc mic pana scade lichidul. Adauga vanilia si lasa deoparte. Separat, inmoaie stafidele.

Prepara o maia din drojdie, 125 g faina si lapte si lasa o ora la cald.  Adauga restul de faina, sare, zaharul, 2 oua, romul si framanta pana se incorporeaza. Lasa la cald pana isi dubleaza volumul.

Adauga stafidele, coaja de la o lamaie si mai framanta un pic. Scoate aluatul pe o planseta infainata si imparte-l in doua foi.

Intinde pe foi cate 1/2 din umplutura de mac, ruleaza cu grija si pune cozonacii in tavile unse cu unt. Lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.

Unge cozonacii cu ou batut. Da la cuptor. Cand s-au copt, lasa sa se racoreasca, unge-i cu un strat subtire de unt topit (50 g) si pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Revista FEMEIA DE AZI

Retete recomandate