Negresă cu mascarpone

Negresa e negresă. E bună. Dar ia pune-i şi o cremă, şi ceva fructe uscate. Va fi o adevărată încântare...
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
10
Complexitate: 
usor
Calorii: 
250
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ciocolata, zahar, unt, faina, praf de copt, lapte

Ingrediente

    500 g ciocolată menaj
    4 galbenusuri
    250 g zahăr
    50 g unt
    200 g făină
    1 plic praf de copt
    1 pahar cu lapte
    100 g nuci
    sau fructe uscate
Pentru cremă
    4 albuşuri
    100 g mascarpone
    100 g zahăr pudră

Mod de preparare

1.Topește ciocolata la bain-marie, amestec-o cu unt, apoi las-o puţin deoparte, la cald.

2.Freacă gălbenușurile cu restul de unt și zahărul tos. Adaugă ciocolata, nucile, praful de copt.

3.Pune puţin câte puţin făina și laptele, amestecând continuu. Toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

4.Când e gata, lasă la răcit. Bate albușurile spumă cu zahărul, amestecă apoi cu brânza. Taie negresa în pătrate, pe care le unești cu cremă de brânză.

Retete recomandate