Prajitura cu caise si ciocolata

O prajitura cu caise excelenta de vara, care va fi pe gustul tuturor membrilor familiei.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
8-10
Complexitate: 
mediu
Scor: 5 din 1 voturi
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
caise, oua, zahar, lapte, frisca, ciocolata de casa

Ingrediente

1/2 kg caise
3 oua
8 linguri zahar
8 linguri lapte
o cana cu faina
5 linguri ulei
un pliculet de praf de copt
un varf de cutit de sare
100 g frisca
o tableta ciocolata de casa

Mod de preparare

Se amesteca intr-o cratita galbenusurile celor trei oua cu cinci linguri de zahar, se adauga alternativ faina (amestecata cu praful de copt stins cu putin otet) si laptele.

Prajitura cu mere

Se adauga uleiul si albusurile batute spuma cu trei linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si pudrata cu faina si se asaza fructele spalate si curatate.

Se coace prajitura cu caise la foc potrivit, aprox. 45 min.  Se intinde un strat de frisca peste blat, dupa care se presara din nou cu fructe si se rade ciocolata deasupra.

Prajitura cu gem de caise

Revista FEMEIA.

Retete recomandate