Prajitura cu crema alba si crema de ciocolata

Reteta selectata din cartea Unirea “100 de Secrete Dulci”. Intra pe www.secretulprajiturilor.ro si castiga propria carte. Perioada promotiei: 19 Martie – 18 Mai 2012.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
12
Complexitate: 
mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ciocolata, faina, lapte, oua, zahar, otet, frisca

Ingrediente

50g ciocolata
150g faina
500ml lapte
250g margarina Unirea Experta
12 oua
600g zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita otet
250ml frisca, batuta
2 linguri crema de ciocolata din magazine

Mod de preparare

Pentru foi, amestecati 12 albusuri cu 16 linguri de zahar, frecati pana se topeste zaharul, apoi adaugati o lingurita de otet si 4 linguri de faina.

Compozitia se imparte in doua. Foile se coc pe fundul tavii.

Crema: 12 galbenusuri,12 linguri zahar, 3 linguri faina, 500ml lapte,2 pliculete zahar vanilat. Amestecati pana se formeaza o crema omogena. Incalziti usor crema, iar cand e calduta puneti pachetul de margarina Unirea Experta.

Amestecati 3/4 din crema cu frisca batuta. Intindeti compozitia intre foi. Restul compozitiei amestecata cu 2 linguri pline de crema de ciocolata se pune deasupra. Decorati prajitura cu ciocolata rasa.

CLICK AICI pentru mai multe retete!

Retete recomandate