Prajitura cu mere si bezea

Daca e rost de musafiri, pregateste fara teama prajitura cu mere si bezea. Si buna, si aspectuoasa!
Timp de preparare: 
Mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
mere, albusuri, zahar, faina, oua, praf de copt

Ingrediente

5 galbenusuri

120 g unt

120 g zahar

180 g faina

1 plic zahar vanilat

1/2 pliculet cu praf de copt

lapte

sare

lamâie

sare

 

pentru umplutura:

1,5 kg mere

5 albusuri

150 g zahar pudra

1 lingura cu unt

 

Prajitura cu mere si mirodenii

Mod de preparare

1. Pentru blat, freaca untul moale cu zaharul și vanilia pâna ce obtii o compozitie cremoasa și fina.

2. Încorporeaza galbenușurile pe rând, apoi faina cernuta, praful de copt, un praf de sare și laptele treptat, pâna ce compozitia devina omogena, ca o smântâna groasa.

3. Toarn-o într-o tava tapetata cu hârtie de copt și da la cuptor, incins deja, pentru 20-25 de minute (nu se coace pâna la final, pentru ca se va mai introduce o data in cuptor - vezi pasul 6).

4. Intre timp, curata merele, da-le pe razatoarea mica și calește-le în untul fierbinte pâna ce se evapora sucul.

5. Stropește-le cu putina zeama de lamâie ca sa nu-și schimbe culoarea. Pune merele calite pe blatul fierbinte și așaza deasupra albușurile batute spuma cu zaharul și un praf de sare.

6. Întinde uniform și mai da la cuptor 15-20 minute. Când e gata, rade putina ciocolata de casa, dupa preferinta și taie dupa ce s-a racit.

 

Prăjitură cu mere şi sos de vanilie

Retete recomandate