Tarta cu mere

O tarta cu mere va scoate mereu din incurcatura cand nu stiti ce desert sa pregatiti.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
6
Complexitate: 
usor
Calorii: 
325
Scor: 5 din 1 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
mere, scortisoara, zahar, smantana

Ingrediente

Pentru aluat:
500 g faina
1 lingurita cu praf de copt
200 g unt
100 g zahar pudra
1 galbenus
100 ml smantana
Pentru umplutura:
1,5 kg mere
2 linguri cu zahar pudra
1 lamaie
1 lingura cu scortisoara
100 g nuca

Mod de preparare

Freaca untul cu zaharul. Adauga galbenusul, faina, praful de copt si smantana si framanta un aluat. Lasa-l la rece 60 de minute.

Curata merele si da-le prin razatoare. Pune-le pe foc cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie. Lasa pe foc pana scade aproape toata zeama.

Din aluat, intinde doua foi. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

Intinde merele calite si presara nuca tocata. Acopera cu cealalta foaie si unge cu putin unt topit. Lasa tarta cu mere la cuptor sa se rumeneasca.

Revista FEMEIA DE AZI

Tarta cu ciocolata

Daca doriti sa incercati o alta modalitate de a prepara aceasta tarta, click aici.

Retete recomandate