Tort cu fructe, branza de vaci si biscuiti

Chiar daca la prima vedere un tort cu fructe pare complicat de preparat, nu este asa. In plus, totul este mai simplu daca facem lucrurile cu dragoste.
Timp de preparare: 
Indelungat
Numar de portii: 
10
Complexitate: 
mediu
Scor: 5 din 5 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
biscuiti, unt, gelatina, branza de vaci, smantana, frisca, piscoturi, struguri, caise
Tip reteta:

Ingrediente

Blatul:
200 g biscuiti cu unt
80 g unt topit
Stratul de branza:
5 foi de gelatina
400 g branza de vaci
125 g smantana groasa
4 lg. de zahar
zeama si coaja rasa de la o lamaie
200 g frisca
100 g piscoturi
Glazura:
350 ml sirop limpede de struguri
5 foi de gelatina
Ornare:
100 g struguri albi
2 caise (pot fi si din conserva)

Mod de preparare

Pentru blat: sfarami biscuitii cu un sucitor si ii amesteci cu untul lichid, apoi asezi amestecul pe fundul formei de tarta, presezi un pic si dai 30 de minute la rece. Cele 5 foi de gelatina le inmoi in apa rece. Amesteci bine branza cu smantana, zahar, zeama si coaja de lamaie.

Trei linguri din masa de branza le incalzesti intr-un vas si desfaci gelatina in ea, dupa care incorporezi in restul amestecului.

Bati bine frisca si o adaugi. 1/3 din amestecul de branza cu gelatina asezi peste blatul de biscuiti, nivelezi, peste stratul de branza pui piscoturile si apoi restul cremei de branza. Dai tarta la frigider 2 ore.

Pentru glazura: inmoi gelatina in apa rece. Apoi o dizolvi la foc mic, in 3-4 linguri de sirop de struguri. O amesteci cu restul de sirop si o torni uniform peste tarta. Strugurii impreuna cu jumatatile de caise, ii asezi decorativ pe tarta. Mai dai acest tort cu branza de vaci, biscuiti si fructe pentru 3 ore la frigider.

Inainte de servi acest tort cu fructe, il scoti din tava si tai feliute.

Tort rasturnat cu ananas

Revista FEMEIA.

Retete recomandate