Tort cu branza dulce

Iata o varianta romaneasca, mai simpla, a cheesecake-ului american.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
8
Complexitate: 
mediu
Calorii: 
420
Scor: 4.8 din 5 voturi
3 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
branza de vaci, zahar, frisca, visine
Tip reteta:

Ingrediente

1 blat de tort

Pentru crema:
500 g branza de vaci
3 plicuri cu intaritor de frisca
50 g zahar
1 pliculet cu zahar vanilat
500 ml frisca
visine din visinata sau compot
300 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Intr-un castron, amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, bate cu intaritorul frisca, dupa care inglobeaz-o in branza frecata cu zaharul. Taie blatul de tort in trei, daca poti la fel de groase.

Pe primul blat, asaza din loc in loc visine. Acopera cu o parte generoasa de crema de branza si frisca. Acopera cu al doilea blat si procedeaza la fel ca la primul. Din nou cu ultimul blat. Imbraca tortul cu restul de crema. Rade deasupra ciocolata si lasa la rece cateva ore.

Revista FEMEIA DE AZI

Retete recomandate