Tort de Paste cu crema de ciocolata

Daca vreti sa va impresionati cunoscutii de Paste, trebuie neaparat sa pregatiti acest tort absolut delicios.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
12-16
Complexitate: 
complex
Calorii: 
540
Scor: 4.2 din 5 voturi
4 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
zahar, unt, faina, cacao, lapte, ciocolata, frisca
Tip reteta:

Ingrediente

Pentru tort:
150 g zahar
125 g unt nesarat, moale
6 oua
125 g faina
30 g faina de porumb
30 g cacao
3 linguri lapte
100 g baton ciocolata, ras
1-2 linguri coniac
Pentru ganache:
568 ml frisca lichida
2x200g tablete ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor:
150 g glazura cu gust de ciocolata (pliculet)
oua de ciocolata mici

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti cea mai mare parte din zahar si untul moale intr-un castron. Bateti pana cand compozitia este pufoasa si moale.

Intr-un alt castron, bateti albusurile pana se intaresc, apoi adaugati restul de zahar si bateti pana cand acesta se topeste si compozitia este lucioasa.

In compozitia de unt si zahar, adaugati si galbenusurile, unul cate unul, si amestecati temeinic.

2. In compozitia de unt, zahar si galbenusuri, adaugati ambele tipuri de faina, cacaua, laptele si ciocolata rasa si amestecati bine.

3. Puneti o lingura din compozitia de albusuri in cea de cacao si amestecati. Apoi, adaugati treptat din compozitia de cacao in cea de albusuri si mixati bine.

4. Puneti crema formata intr-o tava rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt. Coaceti in centrul cuptorului pentru 40-50 de minute sau pana cand blatul s-a copt in mijloc. Scoateti-l si lasati-l sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-l pe un platou pentru a se raci complet.

5. Pentru ganache: Turnati frisca lichida intr-o cratita si aduceti la fierbere. Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o intr-un castron. Turnati frisca fierbinte peste ciocolata si amestecati din cand in cand, pana cand ciocolata se topeste. Adaugati esenta de vanilie. Lasati compozitia sa se raceasca si sa se ingroase.

6. Folosind un mixer, bateti ganache-ul pana cand crema se ingroasa.

7. Taiati blatul in jumatate. Insiropati cu lichior. Ungeti cu crema primul blat, apoi plasati-l pe al doilea deasupra. Intindeti restul de crema pe suprafata si marginile blatului.

8. Pentru decor: Preparati glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj. Rasturnati-o apoi pe blatul de lucru, tapetat cu hartie de pergament, ca in galeria de imagini de mai sus. Intindeti crema cat mai mult. Lasati sa se aseze.

9. Taiati crema intarita in dreptunghiuri, mai inalte decat marginea tortului.

10. Infigeti dreptunghiurile taiate in marginea tortului, ca in imaginile de mai sus.

11. Spritati crema de ciocolata ramasa la pasul 7 pe suprafata torului, ca in imaginile de mai sus.

12. Plasati apoi ouale de ciocolata deasupra fiecarui firicel de crema spritata, lasandu-le in ambalajul initial.

NOTA! Daca faceti tortul si pentru copii, renuntati la lichiorul de insiropat si indepartati ambalajul oualor de ciocolata. 

Retete recomandate