Piept de curcan cu sos de ananas

Potrivit pentru mesele mai cu pretenţii, dar şi pentru cei care vor să mănânce sănătos, pentru că da, carnea de curcan este cea mai sănătoasă.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
piept de curcan, ananas, orez, curry

Ingrediente

600 g piept de curcan 

300 g ananas proaspăt 

200 g orez

1 lingură de unt 

1 linguriţă cu curry 

2 linguri smântână pentru gătit 

piper alb măcinat

sare

ulei

câteva frunze de busuioc

salată pentru garnitură

 

Piept de curcan cu sos gorgonzola

Mod de preparare

1. Taie carnea de curcan felii şi bate-o puţin, cu o bucată de folie de plastic deasupra şi asezonează-le cu sare şi piper alb. Lasă deoparte 20-30 de minute, timp în care curăţă ananasul şi taie-l bucăţele.

 

2. Spală orezul şi lasă-l să se scurgă bine. Încinge uleiul într-un wok şi pune curry-ul să se maronească un pic. Adaugă orezul şi lasă-l pe foc, amestecând continuu, până devine translucid, apoi toarnă 300 ml de apă şi sare după gust. Lasă să clocotească, apoi dă focul mic şi lasă-l să se facă, amestecând din când în când.

 

3. Încinge 2 linguri cu ulei într-o altă tigaie şi rumeneste feliile de carne pe ambele părţi, cât să se aurească frumos. Scoate carnea pe un platou şi păstreaz-o caldă. 

 

4. Răstoarnă acum ananasul în tigaia în care ai fript curcanul şi prăjeşte-l puţin, un minut, două, apoi stinge-l cu o ceaşcă cu apă, adaugă smântâna şi amestecă.

 

5. Pune carnea pe farfurii, alături orez şi deasupra sos de ananas. Ornează pieptul de curcan si cu sos de ananas cu putin busuioc şi salată.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc . Cum verifici dacă anansul e bine copt? Smulgi o frunză din mijloc. Dacă iese uşor, ananasul e tocmai bun de mâncat.

 

Medalion de curcan cu pasta de masline

Retete recomandate