Caltabosi cu ficat

Daca ti-e pofta de putin traditional, iata o reteta delicioasa de caltabosi.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
8
Complexitate: 
mediu
Scor: 4.5 din 2 voturi
2 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ficat de porc, inima de porc, limba de porc, carne de vita, carne de porc

Ingrediente

1 kg carne (amestec vita-porc)
1,5 kg ficat de porc, inima de porc, limba de porc
3 cepe
100 g unt sau untura
2 foi de dafin
5 boabe de piper
mate groase de porc
sare

Mod de preparare

Toaca bine carnea. Fierbe bine ficatul, inima si limba. Ficatul da-l pe razatoarea mare, inima si limba taie-le marunt.

Toaca marunt ceapa si caleste-o in grasimea incinsa, apoi amestec-o cu restul carnurilor, drege de sare si condimente. Adauga zeama.

Umple matele cu acest amestec si pune la fiert caltabosii cu foile de dafin, piperul boabe si o felie de lamaie 30-40 de minute. Inteapa matul, sa nu pocneasca.

Lebar

Drob de porc

Revista BUCATARIA DE AZI

Retete recomandate