Limba de vita cu sos de mustar si salata de pepene galben

Limba de vita, fiarta corespunzator, este un adevarat deliciu.
Timp de preparare: 
Indelungat
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
carne de vita, ceapa, lapte condensat, mustar, pepene, rucola

Ingrediente

Pentru limba:
1.5 kg limba de vita
1 ceapa medie, tocata
cateva frunze de dafin
6 boabe de piper negru
4 catei de usturoi intregi
Pentru sosul de mustar:
400 ml lapte condensat
250 g zahar
30 g praf de mustar
115 g mustar frantuzesc
200 ml otet de vin
310 g iaurt
Pentru salata de pepene galben:
1 bagheta, rupta in bucati
40 g frunze de rucola
1 pepene galben, taiat cubulete
1/4 castravete, taiat fin

Mod de preparare

Pentru limba de vita:

Puneti limba intr-o oala si acoperiti-o cu apa rece. Adaugati ceapa si condimentele. Acoperiti si fierbeti pentru 1 ora 1/2 sau pana cand limba este fiarta. Lasati sa se raceasca apoi indepartati pielea si glandele. Taiati limba felii subtiri si asezati-o pe un platou.

Pentru sosul de mustar:

Mixati toate ingredientele pana ce zaharul s-a dizolvat.

Pentru salata de pepene galben:

Preincalziti cuptorul. Aranjati painea pe gratar si coaceti-o pana se rumeneste. Aranjati rucola, pepenele si castravetele intr-un bol si presarati bucatile de bagheta prajita.

Retete recomandate