Pate de ciuperci

Un pate excelent, minunat ca aperitiv sau gustare in miez de noapte.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4-6
Complexitate: 
usor
Scor: 4 din 1 voturi
2 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
coriandru, chimion, unt, ceapa, ciuperci, soia

Ingrediente

1 lingurita de seminte de coriandru
1 lingurita de seminte de chimion
125g unt, la temperatura camerei
1 ceapa mica, curatata si taiata marunt
300g de ciuperci, curatate si feliate
1 lingura de lichior de cirese
1 lingurita de ketchup
1 lingurita de sos Worcestershire
1 lingurita de sos de soia
sare si piper
1 frunza de patrunjel si 1 felie de lamaie pentru garnisire
paine pentru servire

Mod de preparare

1. Pune semintele intr-o tigaie la foc mediu si prajeste-le pana sunt prajite si aromate. Zdrobeste-le pana obtii un praf. Lasa deoparte.
2. Pune jumatate din unt intr-o tigaie, adauga ceapa si prajeste timp de 10 minute.
3. Adauga ciupercile in tigaie si prajeste inca 5-6 minute, pana se evapora apa.
4. Adauga lichiorul si opreste focul. Adauga condimentele, ketchupul si sosurile.
5. Pune amestecul la blender, adauga untul si pune din nou la blender. Asezoneaza.
6. Pune pate-ul intr-un castron si uniformizeaza. Acopera si pune la racit cateva ore. Garniseste pateul de ciuperci cu patrunjel si lamaie si serveste cu paine de casa.

Placinte de post cu ciuperci

Pateu de somon

Retete recomandate