Vinete cu ciuperci si feta

Stiai ca fibrele din vinete scad nivelul de colesterol din sange?
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
6
Complexitate: 
usor
Scor: 5 din 1 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
vinete, ciuperci, cartofi, ceapa, salvie, branza feta

Ingrediente

4 vinete
10-12 ciuperci
2 cepe rosii
2 cartofi fierti
200 g branza feta
1-2 fire de salvie
ulei
sare
piper

Mod de preparare

Taie vinetele pe jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza o parte din pulpa. Taie ceapa si caleste-o in ulei. Adauga ciupercile, curatate si tocate marunt.

Lasa pe foc ca sa se inabuse bine apoi adauga pulpa de la vinete. Mai lasa pe foc cateva minute ca sa scada bine. Potriveste gustul de sare si piper si aromatizeaza cu putina salvie tocata fin.

Umple vinetele si asaza-le intr-o tava unsa cu ulei. Din loc in loc, pune cubulete de cartofi fierti. Lasa la cuptor pana se patrunde bine vanata. Spre final, adauga cubulete de branza feta.

Revista Femeia de Azi

Retete recomandate