Peste prajit in aluat de bere

Daca ti-e pofta de fast-food, lasa drumurile la binecunoscutele restaurante de gen si pregateste-ti aceasta reteta rapida delicioasa chiar la tine in bucatarie.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4-6
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
peste, bere, faina

Ingrediente

250 g (1 cana) faina 
30 ml (2 linguri) de ulei de masline
5 g (1 lingura) de sare
250 ml (1 cana) de bere
Pestele:
125 g (1/2 cana) de faina 
1 kg de peste file, taiat in 3 felii
Aproximativ 750 ml (3 cani) de ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare

1. Puneti faina, uleiul si sarea intr-un castron mare. Adaugati berea, amestecand treptat compozitia. Aluatul ar trebui sa aiba consistenta unei vopsele groase sau a unui aluat de clatite.

2. Puneti aluatul in frigider timp de 20 de minute.

3. Puneti faina pe o farfurie si, folosind doua furculite pentru a va pastra mainile curate, dati pestele prin ea, inainte de a il inmuia in aluat. 

4. Intre timp, incalziti uleiul intr-o tigaie pana cand suprafata pare ca luceste. Prajiti fileurile de peste foarte bine pana cand devin maroniu-aurii (circa 5-8 minute).

5. Scurgeti pestele de ulei pe un prosop de hartie si pastrati-l cald.

6. Serviti-l cu felii de lamaie, sos tartar si chips-uri 

Sfaturi: puteti folosi crevete, calamar sau midii gatite (fara cochilie) in loc de peste; pentru a testa temperatura uleiului, aruncati o bucatica de paine – aceasta trebuie sa devina maronie in 30 de secunde. 

Retete recomandate