Pisica de mare cu sos de capere

Pentru iubitorii de peste, aceasta reteta va fi o provocare culinara.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
2
Complexitate: 
usor
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
pisica de mare, lamai, capere, patrunjel, cartofi, fasole verde

Ingrediente

2 linguri de faina
sare si piper
2 jumatati pisica de mare
90g de unt
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri de capere, strecurate
2 linguri de patrunjel
felii de lamaie pentru garnisire
cartofi noi si fasole verde pentru garnitura

Mod de preparare

1. Puneti faina pe o farfurie si amestecati cu mirodenii din belsug. Spalati, apoi uscati pisica de mare si inveliti-o in faina, scuturand excesul.

2. Incalziti cam jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie si prajiti pisica de mare pentru 4-5 minute pe fiecare parte. Luati pestele din tigaie si puneti-l deoparte la cald. Luati untul din tigaie si curatati-o.

3. Adaugati restul untului in tigaie, incalziti-l bine pana incepe sa devina aramiu, apoi amestecati sucul de lamaie si adaugati caperele si patrunjelul. Asezonati dupa gust.

4. Puneti pisica de mare pe 2 farfurii, apoi turnati sos de capere peste. Garnisiti cu felii de lamaie. Serviti alaturi de cartofi si fasole verde.

Retete recomandate