Sos de lamaie

Un sos racoritor, bun de servit alaturi de feluri de mancare cu carne.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Scor: 5 din 1 voturi
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ou, castravete murat, ceapa, capere, tarhon, lamaie
Tip reteta:

Ingrediente

1 galbenus fiert
1 castravecior murat
1 ceapa
1 lingurita capere
cateva frunze de tarhon tocate
coaja rasa de la 1/2 lamaie
3 lingurite zeama de lamaie
5 linguri ulei
sare

Mod de preparare

Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou rascopt si presat cu dosul lingurii de lemn. Se toarna, picurand, 5 linguri de ulei, 3 lingurite zeama de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se adauga un praf de sare si se amesteca totul pana sosul se ingroasa putin.

Retete recomandate