Ciorbă oltenească

Bucătăria oltenească este una renumită pentru preparatele ei.Iar ciorba oltenească este una dintre ele. Merită încercată !
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, cartofi, rosii
Tip reteta:

Ingrediente

1 kg carne de vițel
3 cepe
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină
4 cartofi
3 roşii
1 cană suc de roşii
1 legătură de mărar
1 legătură de leuştean
borş
sare

Mod de preparare

1.Fierbe în 3 litri de apă cu sare carnea de vită tăiată cubuleţe. În timpul fierberii, ai grijă să iei spuma de câte ori este nevoie.
 
2.Adaugă morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel și ceapa tăiată mărunt. Când carnea este pe jumătate fiartă, pune cartofii tăiaţi cubuleţe și roșiile decojite și pasate cu furculiţa.
 
3.După ce a dat în câteva clocote, toarnă in ciorba olteneasca sucul de roșii. Lasă pe foc până când fierb zarzavatul și carnea, după care acrește ciorba cu borș.
 
4.La final, presară multă verdeaţă tocată fin și servește ciorba olteneasca cu smântână.

Ciorba moldoveneasca

Ciorba radauteana de porc

Retete recomandate