Supa-crema de ciuperci

Pentru savoare, adauga in supa crema de ciuperci o lingurita cu ulei de masline.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Calorii: 
280
Scor: 4 din 1 voturi
2 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ciuperci, ceapa, unt, smantana
Tip reteta:

Ingrediente

500 g ciuperci proaspete  
1 ceapa  
2-3 linguri cu unt  
3 linguri cu faina  
200 g smantana 
sare, piper

Mod de preparare

Curata ciupercile si taie-le felii. Separat, caleste ceapa in unt topit. Cand devine translucida, adauga ciupercile. Dupa zece minute, toarna 1-1,5 l de apa sau supa de legume. Potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba 30 de minute.

Intre timp, rumeneste putin faina intr-o tigaie fara grasime. Cand devine aurie, las-o sa se raceasca, apoi adauga treptat putina apa rece, amestecand energic.

Scoate ciupercile si trece-le printr-o sita deasa, dar opreste cateva pentru decor. Pasta astfel obtinuta, subtiaz-o cu zeama in care au fiert ciupercile.

Adauga sosul de faina, smantana, sare si piper si lasa pe foc cinci minute.

Serveste supa crema de ciuperci rece, cu ciupercile oprite, putina verdeata si cateva crutoane.

Supa crema de porumb cu ardei iute

Revista Femeia de Azi

Retete recomandate