Supa crema de rosii

O supa crema de rosii delicioasa si extrem de hranitoare. Vara, puteti pune si cuburi de gheata cand o serviti, pentru o racorire garantata.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Scor: 4.4 din 5 voturi
2 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
unt, rosii, morcovi, cartofi, lapte, usturoi
Tip reteta:

Ingrediente

25g de unt
2 cepe mari, curatate si taiate marunt
2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1 morcov, curatat si taiat marunt
2 cartofi, curatati si taiati
2 linguri de pasta de tomate
1,25kg de rosii coapte, taiate marunt
600ml de zeama de legume
piper
frunze de busuioc proaspete, rupte
300ml lapte gras
paine cu usturoi, pentru servire

Mod de preparare

1. Incalzeste untul intr-o oala mare. Pune ceapa, usturoiul si morcovul si lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga cartofii si mai lasa pe foc inca 5 minute.

2. Adauga pasta de tomate, zeama de legume, piperul si frunzele de busuioc, pastrand cateva pentru garnisire. Amesteca si lasa la fiert 10 minute.

Supa de pui cu legume

3. Pune la blender amestecul pana obtii o mixtura omogena. Toarna inapoi in oala de supa, amesteca laptele si reincalzeste pana sa fiarba. Presara frunzele de busuioc ramase si serveste supa crema de rosii alaturi de paine cu usturoi.

Supa de rosii

Retete recomandate