Supa de linte rosie

Incearca aceasta supa speciala. Iti vei impresiona prietenele si veti savura o masa gustoasa impreuna.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
6
Complexitate: 
mediu
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
linte rosie, patrunjel, usturoi
Tip reteta:

Ingrediente

Gremolata

1 catel de usturoi, zdrobit

Coaja rasa de lamaie

50g de patrunjel proaspat taiat marunt

30g coriandru proaspat taiat marunt

Supa

15ml de ulei de masline

1 ceapa, taiata marunt

1 catel de usturoi, taiat marunt

5g de ghimbir ras

10g de paprika

3ml de sare

1g de chimen

Piper negru

750ml de apa

250g de linte rosie uscata

1 conserva de naut

2 cartofi dulci medii, curatati si taiati

1 conserva de rosii decojite

Suc de lamaie

15g de pasta harissa

Pentru garnisire

15ml de ulei de masline

250g de branza haloumi, taiata

45g de seminte de susan prajite

Mod de preparare

Pentru gremolata – Combina toate ingredientele si lasa amestecul deoparte.

Pentru supa – Incalzeste uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le timp de 6 minute, amestecand ocazional. Adauga ghimbirul, paprika, sarea, chimionul si piperul negru si amesteca 1 minut. Adauga apa, lintea, nautul, cartofii dulci si rosiile. Asteapta ca amestecul sa dea in clocot, acopera, redu temperatura si lasa la fiert timp de 30 de minute sau pana lintea este moale. Amesteca ocazional. Adauga sucul de lamaie si pasta harissa. Pastreaza supa calda.

Pentru garnitura – Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Ruleaza feliile de branza in semintele de susan si prajeste-le 1-2 minute sau pana ce branza incepe sa devina maronie. Serveste supa cu branza si gremolata.

 

Retete recomandate