Supa de midii

Pentru aceasta supa de iarna poti folosi creveti sau crab la conserva in loc de midii. Lemongrass-ul din reteta ii da o aroma deosebita.
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii: 
4-6
Complexitate: 
usor
Nu exista voturi.
0 utilizatori au gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
ciuperci, midii, scoici, lemongrass, curcuma, ghimbir, coriandru, vermicelli
Tip reteta:

Ingrediente

15g unt
1 ceapa, taiata
15g curcuma
15g de pasta de curry rosu
30g de lemongrass taiat marunt
5g de ghimbir proaspat, dat prin razatoare
8-10 frunze de curry, taiate marunt

1 conserva de ciuperci, taiate marunte
Coaja de lamaie rasa
1l de zeama de pui
10ml de suc de lamaie
15ml de sos de peste
1 conserva de lapte de cocos
30g de coriandru proaspat, taiat marunt
250g de peste alb, taiat cubulete
1 conserva (800g) de midii
sare si piper
taitei de orez vermicelli prajiti pentru garnisire

Mod de preparare

1. Incalzeste untul intr-o oala si caleste ceapa si curcuma pana se inmoaie ceapa. Adauga pasta de curry, lemongrass-ul, ghimbirul, frunzele de curry, ciupercile, coaja de lamaie si zeama de pui si lasa la fiert timp de 10 minute.

2. Adauga sucul de lamaie, sosul de peste, laptele de cocos, coriandrul, pestele si midiile si lasa la fiert timp de 2-3 minute sau pana pestele si midiile sunt gata. Asezoneaza cu sare si piper. Garniseste cu taitei de orez vermicelli. (Nu uita sa arunci scoicile care nu se deschid.)

Retete recomandate