Supa Tortilla

Supa Tortilla este un preparat specific Mexicului. Se serveste calda cu chipsuri tortilla.
Timp de preparare: 
Rapid
Numar de portii: 
4
Complexitate: 
usor
Scor: 5 din 1 voturi
1 utilizator a gatit reteta Am gatit aceasta reteta
Adauga la retete preferate
Ingrediente principale: 
rosii, carne de pui, chimen, coriandru, avocado, praz, morcovi, telina, usturoi, ardei, porumbcoriandru, lime, chipsuri
Tip reteta:

Ingrediente

8 rosii mari, injumatatite
4 bucati piept de pui file
3g de chimen
3g coriandru
30ml ulei de avocado
3 tulpini de praz, taiate
2 morcovi mari, rasi
2 tulpini de telina, taiate
2 catei de usturoi, taiati subtire
1 ardei Jalapeno, taiat
1l zeama de pui
250g boabe de porumb
coriandru proaspat
1 avocado, taiat
suc de lime
chipsuri tortilla

Mod de preparare

1. Aranjati rosiile cu miezul in sus pe o tava impreuna cu puiul. Asezonati cu chimen, coriandru, sare si piper si turnati jumatate din ulei peste. Coaceti pentru 15-20 de minute, pana cand puiul este gatit.

2. Caliti prazul, morcovii, telina, usturoiul si ardeiul iute in putin ulei pana cand se inmoaie.

Zdrobiti rosiile rumenite si adaugati-le peste zeama de pui si porumb, apoi fierbeti pentru 15 minute.

Taiati carnea de pui si coriandrul si adaugati-le in supa. Fierbeti pentru 10 minute.

Puneti supa in castroane. Presarati avocado si suc de lime. Serviti cu chipsuri tortilla, care pot fi faramitate in supa sau inmuiate.

Retete recomandate