Gordon Ramsay ne invata sa facem un meniu in 30 de minute

Gordon Ramsay ne invata cum sa planificam o masa si sa gatim cu stil si eficient in Ramsay's Best Menus.

  Desi este un bucatar premiat, el isi foloseste in continuare talentul pentru a indruma bucatari incepatori sa conceapa un meniu, armonizand perfect aperitivul, felul principal si desertul. In Ramsay's Best Menus gasim retete din toate colturile lumii, pentru toate gusturile. Chiar si formatul cartii ne ajuta sa alegem meniul perfect.

Gordon Ramsay pune la dispozitie 52 de meniuri pre-selectate in cartea sa sau poti sa-ti faci meniul propriu alegand dintre 192 de retete. La final, ai 140.000 de optiuni diferite!

Retetele sunt la indemana, iar cartea contine si informatii de orientare, precum temperatura cuptorului sau timpul de preparare, asadar retetele sunt usor de gatit acasa.

Cartea a fost lansata in septembrie 2010 si a devenit in scurt timp best-seller.

Gordon Ramsay este scotian de origine, dar a crescut in Anglia de la varsta de cinci ani. A luat cunostinta cu arta culinara la Londra in bucatariile unor bucatari celebri precum Marco Pierre White si Albert Roux. Apoi, a mers in Franta unde a lucrat cu Guy Savoy si Joel Robuchon. In 1993 a devenit chef la Aubergine care a primit in trei ani de la deschidere doua stele Michelin.

La 31 de ani, Gordon Ramsay si-a deschis primul sau restaurant, Gordon Ramsay, la Chelsea, care a primit trei stele Michelin in primii trei ani de la deschidere. Au urmat alte restaurante la Londra. In 2003, acesta si-a deschis primul restaurant international - Verre, la Dubai. In prezent, Gordon Ramsay are restaurante deschise in toata lumea si isi prezinta retetele si prin intermediul micului ecran, dar si prin mai multe carti publicate.

Articole recomandate