Rene Redzepi, cel mai bun bucatar din lume

La Copenhaga i se spune "zeul nordic al gatitului" si este co-proprietar al restaurantului de doua stele Michelin "Noma" din acelasi oras.

Revista Restaurant l-a declarat drept cel mai bun din lume, dupa retragerea legendarului Ferran Adria, cu al lui El Bulli.

CITESTE SI: Secretele din spatele preparatelor de la EL BULLI, cel mai bun restaurant din lume

In acest moment ar putea patrona o retea internationala de restaurante, ar putea avea propriul lui canal de televiziune, dar el alege sa ramana in capitala daneza, unde merge in fiecare zi la restaurantul sau cu bicicleta, imediat dupa ce isi lasa fetita de patru ani la gradinita, scrie revista Time, citata de Ziarul Financiar.

La 34 de ani, Rene Redzepi este considerat un inovator al bucatariei nordice. Dupa ce decenii la rand restaurantele de top din regiunea scandinava au oferit gurmanzilor mancaruri de top din bucataria internationala, Redzepi a avut ambitia sa dezvolte o noua elita gastronomica, bazata pe ingrediente locale, chiar daca uneori acestea sunt chiar furnici.

"Furnicile daneze sunt delicioase, au o aroma foarte florala, foarte exotica si sunt ale noastre", declara bucatarul, nascut dintr-o mama daneza care a lucrat casiera la o cantina, si un tata macedonean, emigrat la Copenhaga.

Dupa ce s-a retras de la liceu, Redzepi a incercat mai multe ocupatii, pana cand a participat la un concurs culinar, unde a castigat locul al doilea cu o reteta de carne de pui in sos de caju, dobandita de la tatal sau..

Citeste continuarea articolului pe ZiarulFinanciar.ro

Articole recomandate