Branza Camembert

zzaa

Branza Camembert, de origine franceza, se produce din lapte absolut crud. Bucatile rotunde de cas se acopera cu un strat de bacterii, intre care cele mai cunoscute sunt Penicillium candida si Penicillium camemberti. Durata de afanare este intre 6 si 8 saptamani.

Francezii se lauda ca cei care consuma Camembert nu se imbolnavesc niciodata, iar testele au relevat ca exista si o explicatie pentru acest fenomen.

Branzeturile absolut naturale contin o multime de enzime care provoaca o bariera de protectie in organism, astfel incat creste imunitatea intregului corp. Temperaturile ridicate distrug aceste enzime si, prin urmare, toate produsele lactate obtinute din lapte praf sau fiert, desi sunt hranitoare, sunt mai putin capabile sa ne ofere imunitatea in fata atacurilor microbiene.

Sursa: Adevarul.ro

Retete cu Branza Camembert

Gustari si garnituri cu branza camembert

Branza camembert cu merisoare si miere
Fructe

Branza camembert cu merisoare si miere

Puteti servi acest fel fie ca aperitiv cu vin sau sampanie, fie ca o gustare tarzie cu vin de Porto. ...

Aperitive si Salate cu branza camembert

Salata de ardei si nectarine cu branza Camembert
Salate

Salata de ardei si nectarine cu branza Camembert

O reteta pentru vegetarieni si nu numai. O salata gustoasa cu ardei copti si sos dulce, numai buna pentru un pranz delicios. ...