Nuci macadamia

Arbustii de Macadamia au fost descoperiti in 1857 de catre John Macadam. Originari din Australia, arbustii de Macadamia produc nuci abia dupa 7-10 ani, iar coaja lor nucilor este atat de tare, incat nu poate fi sparta cu un spargator de nuci obisnuit. Se utilizeaza in schimb o serie de masinarii automatizate care, dupa spargerea si indepartarea cojilor, sorteaza miejii in functie de gradul de calitate.

Acestia pot fi ulterior consumati fie in stare naturala, prajiti sau inveliti in crusta de ciocolata. Nucile de macadamia sunt pretuite nu doar pentru aroma lor bogata, insa si pentru uleiul pe care il contin, miezul putand contine pana la 80% ulei.

Nucile macadamia sunt foarte nutritive, continand: 9% proteine, 9% carbohidrati, 2% fibre, dar si calciu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu si fier. Sunt toxice pentru caini.

Retete cu Nuci macadamia

Deserturi cu nuci macadamia

Strudel de coacaze
Prajituri si tarte

Strudel de coacaze

Daca vreti, puteti adauga si pere in compozitie, va fi si mai gustos. ...

Placinta cu ciocolata alba condimentata
Prajituri si tarte

Placinta cu ciocolata alba condimentata

In lipsa nucilor macadamia, puteti folosi cu incredere nuci obisnuite. ...

Supe si Ciorbe cu nuci macadamia

Supa de nuci

Supa de nuci

Noi iti recomandam sa folosesti nuci de macadamia intrucat nucile obisnuite sunt foarte dificil de curatat si iti ocupa prea mult timp. Aceasta supa ...

Aperitive si Salate cu nuci macadamia

Salata cu feta si capsune
Salate

Salata cu feta si capsune

O gustare racoroasa si delicioasa pentru un pranz in aer liber. Ai nevoie de fructe si legume proaspete pe care le gasesti in piata in timpul ...