Salota

zzaa

Salota (numita si esalot, hasma sau ceapa mica) este o planta cu frunze cilindrice, cavitare, care formeaza o tufa cu inaltimea de 20-30 cm. Semintele sunt mici si negre. Bulbii de sub pamant cuprind catei asemanatori cu usturoiul.

Gustul iute este asemanator cu al cepei, dar aduce si cu usturoiul. Este specifica bucatariei franceze (echallote).

Retete cu Salota

Sosuri cu salote

Sos de menta cu otet

Sos de menta cu otet

Acest sos este delicios servit cu carne de miel sau de oaie. ...

Feluri principale cu salote

Vita Bernaise
Fripturi

Vita Bernaise

Iata cum puteti transforma carnea de vita intr-un adevarat deliciu. ...

File de porc italienesc
Fripturi

File de porc italienesc

Un mod sanatos de gati carnea de porc. Ai tai vor fi cu siguranta impresionati. ...

Vita Bourguignon
Tocanite

Vita Bourguignon

Vita Bourguignon este o reteta frantuzeasca traditionala. Initial, acest preparat era consumat de tarani, fiind un fel de ratatouille, insa cu timpul ...

Tocanita de caprioara si ciuperci
Tocanite

Tocanita de caprioara si ciuperci

Carnea de vanat are o consistenta si o aroma inegalabile mai ales intr-o tocanita. ...

Tocanita de legume de primavara
Tocanite

Tocanita de legume de primavara

O tocanita delicioasa, numai buna pentru sezonul de primavara-vara, cand mancarurile trebuie sa fie usoare si vitaminizante. ...

Gustari si garnituri cu salote

Pui normand
Carne

Pui normand

Iata o modalitate delicioasa de a pregati puiul. Merele prajite vor face diferenta. ...

Vita cu sos de stridii
Carne

Vita cu sos de stridii

Iata un preparat traditional thailandez, extrem de delicios datorita combinatiei cu sosul de soia si cel de stridii. ...

Sufleu de legume cu sos de smantana
Legume

Sufleu de legume cu sos de smantana

Poti servi acest sufleu ca atare sau ca garnitura la peste sau carne. ...