Blog

100 de alimente care te slăbesc

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
Guliver/Thinkstock
Pentru a pierde kilograme nu trebuie să recurgi la diete pe bandă rulantă sau să mănânci ca o vrăbiuţă.
525332929.jpg

Alege doar alimentele care te ajută să slăbeşti şi fă-ţi singură o dietă. Noi am găsit 100 de alimente şi condimente care ajută la topirea kilogramelor!

 

1.Afine – normalizează glicemia şi are calorii negative.

2.Agar este un gel extras dintr-o algă sub formă de pulbere. Ajuns în organism absoarbe lichidele şi îşi măreşte volumul, captând grăsimile şi zaharurile. Interesant e că nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grăsimi şi zaharuri. Prin mărirea volumului el aduce şi senzaţia de saţietate, consumat în doze mari are efect laxativ, cantitatea optimă fiind de 3 g pe zi. Se găseşte în magazinele naturiste şi cu produse asiatice. Se poate folosi la supe şi sosuri

3.Alge marine – conţin multe fibre

4.Ananas – conţine enzime care dizolvă grăsimile

5.Anason – degresează organismul

6.Andive – au calorii negative, stimulează secreţia biliară

7.Anghinare – diuretic, scade colesterolul

8.Ardei iute – intensifică metabolismul

9.Avocado – proteine vegetale uşor digerabile

10.Broccoli – are calorii negative

11.Busuioc – degresează organismul, are calorii negative

12.Caise – laxative, ajută digestia

13.Cardamonul este un condiment tradiţional arab numit şi hell. Câteva seminţe luate înainte de masă cu 10 minute, stimulează digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea ei. 

14.Carne de curcan – puţine calorii şi puţine grăsimi

15.Cartofi – se consumă fără grăsimi şi doar cu alte legume

16.Castane – ard grăsimile

17.Castravete – are calorii negative, elimină toxinele

18.Căpşune – elimină toxine din organism, are calorii negative

19.Ceapă – degresează organismul, are calorii negative

20.Chimion – reglează secreţia de enzime

21.Cicoare – stimulează digestia

22.Cimbru – degresează organismul

23.Cireşe – depurative

24.Coacăze negre – reechilibrează metabolismul

25.Coada-calului – măreşte procesele de eliminare a toxinelor

26.Conopidă – are calorii negative

27.Coriandru – reduce balonarea

28.Cresonul se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea cărnii sau a legumelor. Are efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întăreşte sistemul imunitar, e un bun diuretic şi detoxifiant şi ajută la eliminarea grăsimii! Ceaiul e bun şi contra tusei. Atenţie, planta trebuie consumată doar proaspătă, uscată îşi pierde puterile curative!

29.Cuişoare – are calorii negative

30.Dafinul are marea proprietate de a dizolva şi elimina grăsimile, iar pentru asta nu trebuie consumat în cantităţi mari, câteva frunze puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosite frecvent ca efectul să fie vizibil!

31.Dovlecel – are calorii negative

32.Fasole pătată – purgativă

33.Fasole verde – are calorii negative

34.Ghimber – intensifică metabolismul

35.Ginseng – elimină toxinele

36.Graham – are multe fibre

37.Grepfrut – enzime care dizolvă grăsimile

38.Gulie – reglează nivelul glucozei

39.Hrean – degresează organismul

40.Kiwi – puternic antioxidant

41.Lămâie – degresează organismul, are calorii negative

42.Lemn dulce. Bogat în flovonide, stimulează ficatul şi secreţia vezicii biliare, îmbunătăţind digestia, iar principiile amare acţionează ca un tonic pentru stomac. Se foloseşte rădăcina şi se consumă ca ceai, infuzie – 2 linguriţe la o cană. Se bea după masă! Atenţie, măreşte fertilitatea, iar consumul pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni poate duce la hipertensiune sau edeme! 

43.Izmă – are efect răcoritor

44.Mandarine – reduce indigestia

45.Mango – are calorii negative

46.Măceşe – alungă oboseala

47.Măcriş – detoxifiant

48.Mărar – degresează organismul, are calorii negative

49.Mei – are multe fibre

50.Mentă – are calorii negative, diuretică

51.Mere – are calorii negative

52.Miere – scade pofta de mâncare

53.Migdale – scad colesterolul

54.Morcovi – au calorii negative

55.Mure – laxative

56.Muşeţel – uşurează digestia

57.Napi – diuretic, purifică sângele

58.Nectarine – au puţine calorii 

59.Oregano – intensifică funcţiile hepatice

60.Orez basmati – intensifica digestia, răcoritor

61.Orez brun – intensifică digestia

62.Orz – intensifică funcţiile hepatice

63.Papaya – reglează glicemia

64.Păducel – reduce aciditate gastrică

65.Păpădie – intensifică arderile

66.Păstârnac – diuretic

67.Pătrunjel – are calorii negative, elimină grăsimea

68.Pepene verde – diuretic

69.Peşte – reduce colesterolul, are grăsimi bune

70.Piper – degresează organismul

71.Portocale – calorii negative

72.Ridichi – au calorii negative

73.Rodii – scad colesterolul

74.Rosmarin – diuretic

75.Roşii – degresează organismul

76.Salată verde – stimulează metabolismul

77.Salvia – are calorii negative

78.Schinduf, este un condiment tradiţional în Elveţia, în special pentru brânză! Se consumă seminţele sau frunzele, pisate şi amestecate cu mâncare. Ajută la digestie, cade nivelul colesterolului. Sub formă de ceai – 2 linguriţe la o cană cu apă – are efect antitusiv şi laxativ, se bea călduţ după 3 ore de infuzare!

79.Scoici – ajută la reglarea funcţiei tiroidiene

80.Scorţişoară – degresează organismul

81.Secară – grăbeşte digestia intestinală

82.Seminţe de dovleac – purificator intestinal

83.Seminţe de floarea-soarelui – are grăsimi bune, nu îngraşă

84.Seminţe de in – drenează intestinul

85.Seminţe de susan – previne osteoporoza

86.Sfeclă – are calorii negative

87.Şovârf – tonic gastric

88.Spanac – are calorii negative şi multe fibre

89.Sparanghel – are calorii negative

90.Şofran – accelerează metabolismul, se foloseşte în cantitate mică!

91.Tapioca este un fel de făină obţinută din tuberculii maniocului, ajută la scăderea colesterolului şi reducerea stratului adipos!

92.Tarhon – are calorii negative, dizolvă grăsimile

93.Tofu – conţine fibre

94.Ţelină – are calorii negative

95.Urzică – detoxifiantă şi laxativă

96.Usturoi – degresează organismul, are calorii negative

97.Varză – diuretică şi purgativă

98.Varză chinezească – calorii negative, foarte săţioasă

99.Varză de Bruxelles – are calorii negative

100.Vinete – are puţine calorii şi multe fibre.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE