Home » Blog » 3 condimente de Craciun cu beneficii majore pentru sanatate
Blog

3 condimente de Craciun cu beneficii majore pentru sanatate

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Iată 3 condimente de care trebuie să profiţi cât mai mult iarna, deoarece aduc beneficii majore sănătăţii tale!
3_condimente_de_craciun_cu_beneficii_majore_pentru_sanatate.jpg

Scorţişoara

De la vin fiert, sosuri, fripturi, mere coapte şi alte deserturi de iarnă, scorţişoara e condimentul oficial al sezonului rece.

Pe lângă aroma deosebită şi mirosul divin, acest condiment vine la pachet cu importante proprietăţi medicinale:

Previne cancerul. Studiile de specialitate arată că scorţişoara este un remediu promiţător pentru tumori, cancer gastric, limfom şi melanom.

Celulele canceroase fiind cauzate sau “hrănite” de zahăr, scorţişoara poate întrerupe “alimentarea” lor, graţie proprietăţii de a controla nivelul de zahăr din organism.

Este un puternic antioxidant. Mai exact, este în top 7 al celor mai puternici antioxidanţi din lume!

Mierea şi scortişoara – combinatia dulce care te poate vindeca

Uleiurile volatile din scorţişoară au calităţi antimicrobiene şi antioxidante, ceea ce înseamnă că neutralizează radicalii liberi ce se formează în organism şi determină deteriorarea acestuia, de la piele până la organe.

Combate răceala, tusea şi durerea în gât de la primele simptome. În primele 5-10 minute de când începi să strănuţi, tuşeşti sau să simţi durere în gât, bea un ceai de scorţişoară – se spune că acest condiment-minune împiedică evoluţia bolii.

Meritul îi revine din nou capacităţii sale de a lupta cu bacteriile şi microbii, precum şi de a încălzi corpul – astfel, creşte circulaţia sângelui, iar un sânge bine oxigenat este capabil să lupte cu boala.

Condimente care „topesc” grăsimile

Nucşoara  

Cu o aormă dulce-amăruie care combină gusturi ce aduc a camfor, lămâie şi portocală, nucşoara e des folosită la prepararea plăcintelor şi prăjiturilor. Dar pe lângă meritele sale de condiment delicios, are importante beneficii pentru sănătate:

Protejează sănătatea creierului. Conform studiilor, uleiurile esenţiale din nucşoară au capacitatea de a încetini degradarea funcţiei cognitive, prevenind astfel apariţia unor boli precum demenţa sau Alzheimer.

Detoxifică organismul. Acţionând ca un tonic puternic, nucşoara contribuie la eliminarea toxinelor care se acumulează în organism, în special la nivelul ficatului şi rinichilor. Ingredientele active din acest condiment pot dizolva pietrele la rinichi şi menţin ficatul şi rinichii în bună stare de funcţionare.

Îmbunătăţeşte digestia. Deoarece are un conţinut bogat de fibre, nucşoara este un excelent stimulent al procesului digestiv, determinând muşchii intestinului să se mişte aşa cum trebuie. De asemenea, stimulează secreţia sucurilor gastrice şi intestinale care facilitează procesul digestiv şi reduce frecvenţa şi disconfortul cauzat de constipaţie.

Poate trata leucemia. Există studii care atribuie nucşoarei capacitatea extraordinară de a distruge celulele canceroase. Mai exact, un anumit compus metanolic şi uleiul său esenţial pot induce „moartea” celulelor leucemice, oprind astfel răspândirea bolii în organism.

Secrete de… nucşoară

Cuişoare

Foarte aromate, cu gust intens şi iute, cuişoarele sunt folosite de mii de ani în India şi China ca remediu pentru numeroase boli, deoarece:

Au proprietăţi antibacteriene. Capabile să lupte cu numeroşi agenţi patogeni, cuişoarele s-au dovedit a fi eficiente în combaterea infecţiilor cu E.coli, stafilococi şi pneumococi, ba chiar şi a bacteriei care răspândeşte holera. De asemenea, la nivelul tractului gastro-intestinal au rol anti-parazitar şi pot astfel distruge viermii intestinali.

Protejează ficatul. Pe termen lung, metabolismul determină creşterea producţiei de radicali liberi şi reducerea nivelului de antioxidanţi din ficat. Cuişoarele pot inversa această balanţă, graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi.  

Tratează diabetul. Cuişoarele pot imita insulina şi contribuie la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce previne şi tratează diabetul, boala care apare atunci când organismul nu produce destulă insulină, sau deloc.

Cuişoarele, remediu nobil

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE