Home » Blog » 3 delicatese pentru alergici create și preparate de Chef Bogdan Corduneanu
Blog

3 delicatese pentru alergici create și preparate de Chef Bogdan Corduneanu

retete alergici

Cu lista de ingrediente îngustată de spectrul alergiilor, Chef Bogdan Corduneanu prepară bunătăți de mare rafiinament pentru cele mai pretențioase gusturi, respectiv cele dictate de alergii combinate și încrucișate.

chef bogdan corduneanu
Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara

„Am început să gătesc pentru persoanele care suferă de diverse forme de alergii la alimente, ceea ce se dovedește a fi un demers plin de provocări! În dorința de a mă adresa celor care întâmpină dificultăți în a-și găsi preparate pe gustul și adaptate nevoilor lor, voi începe să vă fac diverse propuneri de rețete de preparate rapide și gustoase! Păstrează o clipă doar pentru tine!”

Salată caprese

salata caprese

Am folosit: roșii cherry, brânză tofu și ulei de măsline aromatizat cu busuioc.

Pentru decor vom folosi microplanta de amaranth, pentru că este gustoasă, ușor dulce, cu gust de nucă, plină de fier și calciu, dar și proteine, mangan, fibre şi alţi fitonutrienţi.

Încearcă și: Cea mai bună rețetă de salată de boeuf

Penne cu tofu

penne cu tofu bogdan corduneanu

Penne din orez, asezonate cu legume proaspete, trase în tigaie cu ulei de măsline și fâșii din brânză tofu.Condimente: numai puțin usturoi, sare și piper!

Drept decor am folosit microplante de amaranth.

Mușchiuleț de porc rulat cu sparanghel

muschiulet de porc rulat cu sparanghel

Se fasonează mușchiulețul de porc, apoi se bate până se poate rula. Se unge cu ulei de măsline, se presară sare, piper și boia dulce și se așază deasupra tije de sparanghel. Se rulează și se învelește bine ruloul în folie de prospețime, apoi în folie de aluminiu, strângând bine la capete. Îl lăsăm la cuptorul preîncălzit, cu puțină apă în tavă, cca 30 min. la temperatura de 175 ºC.

Piureu: punem 300 g mazăre la fiert în apă rece cu puțină sare, la foc mic. Pasăm cu blenderul de mână, trecem piureul printr-o sită, sărăm, piperăm.

Sos de legume: fierbem 1 ceapă, 1 morcov, 2 ardei kapia, 2-3 căței de usturoi; când se înmoaie se adaugă 500 ml suc de roșii, sare, cimbrișor și piper. Se pasează cu un blender de mână și se strecoară sosul.

Citește și: Fotografia: artă culinară și aventură. Interviu cu Diana Popescu

 

Foto: Arhiva personală Bogdan Corduneanu, iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE