Home » Mâncăruri » 3 retete de iarna cu sfecla rosie fiarta
Mâncăruri

3 retete de iarna cu sfecla rosie fiarta

Sursa
ecuisine.ro
Foto
123RF
Delicioasă ca garnitură pentru fripturi, sfecla fiartă şi pusă la păstrare pentru iarnă poate fi folosită ca ingredient de bază în multe mâncăruri delicioase!
3_retete_de_iarna_cu_sfecla_rosie_fiarta.jpg

Supă de sfeclă roşie cu smântână  

Pentru această supă sănătoasă cu o culoare hipnotizantă, ai nevoie de 500 de grame de sfeclă roşie fiartă, tăiată mărunt.

Modul de preparare e cât se poate de simplu: prăjeşte 2 cepe mari tăiate şi 2 tulpini de ţelină tăiate într-o lingură de ulei de măsline, adaugă 3 căni de zeamă de pui sau de vită şi lasă la fiert timp de 15 minute.

Amestecă această compoziţie în blender împreună cu sfecla roşie şi lasă supa să se răcească înainte să o asezonezi cu o lingură de suc de lămâie, sare de mare şi piper negru.

Separat, amestecă 250 grame de smântână cu o lingură de pătrunjel tocat şi una de arpagic tăiat mărunt.

Pune supa în farfurii şi ornează-le cu smântâna aromată şi, opţional, cu felii groase şi rotunde de cartof fiert.

5 reţete cu scorţişoară de încercat această iarnă

 

Salată cu sfeclă roşie şi măr   

Salatele cu sfeclă roşie sunt foarte recomandate pe timp de iarnă, deoarece asigură o doză sănătoasă de numeroase vitamine (A, B, C, E, K), minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu etc.) şi fibre.

Astfel, îţi ajuţi imunitatea să fie la cote înalte, iar fibrele ajută la buna funcţionare a tranzitului intestinal.

Combinaţia de sfeclă roşie cu măr este nu doar foarte delicioasă, ci şi foarte sănătoasă, având în vedere că şi merele sunt pline de vitamine, minerale şi fitonutrienţi.

Pentru o salată rapidă, nutritivă şi savuroasă, amestecă 225 grame de sfeclă roşie fiartă cu 400 grame fasole verde la borcan, un măr tăiat cubuleţe, o linguriţă cu ulei de măsline şi 2 linguri cu oţet de cidru de mere. Amestecă bine toate ingredientele şi ţine salata la rece timp de o oră înainte de a o savura.  

Salată caldă de sfeclă roşie

 

Humus cu sfeclă roşie

Iarna simţim nevoia să consumăm mai multe calorii şi carbohidraţi, de aceea ne este greu să stăm departe de pâine. Dar dacă alegi pâine integrală şi o combini cu un aperitiv nutritiv, precum humusul, nu ai de ce să-ţi faci probleme pentru silueta sau sănătate!

Humusul e o sursă excelentă de acizi graşi Omega 3, fier, vitamina B6, mangan, acid folic, cupru şi aminoacizi, toate aceste ingrediente dându-i puterea de a proteja inima, creierul, somnul şi buna dispoziţie.

Ca să prepari humus cu sfeclă roşie, ai nevoie de un procesor de alimente în care să “prelucrezi” următoarele ingrediente: 250 grame sfeclă fiartă, 400 grame năut la conservă, 2 linguri pastă tahini, 2 linguriţe chimen, 100 ml ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie şi ½ linguriţă cu sare.

Procesează până la omogenizare, apoi amestecă într-un bol humusul obţinut cu 2 linguri pastă de hrean. Presară pătrunjel tocat peste şi ai obţinut un aperitiv pe cât de colorat, pe atât de hrănitor!

Sfecla roşie este un leac pentru afecţiuni extrem de grave

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.