Home » Mâncăruri » 3 retete delicioase pe care le poti gati cu resturile de peste
Mâncăruri

3 retete delicioase pe care le poti gati cu resturile de peste

Sursa
ecuisine.ro
Foto
123RF
Ai rămas cu peşte de la prânzul de ieri sau de acum câteva zile? Iată cum îl poţi „reinventa” într-un alt fel de mâncare!
3_retete_delicioase_pe_care_le_poti_gati_cu_resturile_de_peste.jpg

Paste cu peşte

Dacă ai rămas cu peşte gătit soté (mai ales peşte alb, precum bibanul), amestecă-l cu paste integrale şi vei obţine combinaţia perfectă de proteine şi fibre!

Pune 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi căleşte 2 căţei de usturoi timp de 2 minute, la foc mediu.

Adaugă peştele pe care l-ai tăiat în prealabil în bucăţi potrivite şi amestecă cu grijă să nu-l rupi, până se rumeneşte puţin.

Adaugă sare, piper, o jumătate de pahar cu vin alb şi dă focul la mai mare.

Amestecă până se evaporă vinul, apoi redu focul, adaugă 4 roşii tăiate în bucăţi mari şi lasă pe foc în jur de 10 minute.

Ce mâncăruri delicioase poti găti cu resturile de paste

Adaugă o lingură de capere, două de pătrunjel mărunţit şi 12 măsline tăiate mărunt.

Amestecă totul cu atenţie pentru ca peştele să nu se rupă, iar când sosul de la roşii începe să se îngroaşe, opreşte focul şi toarnă compoziţia peste paste fierte al dente.

Supă Chowder cu somon

Această supă de peşte îngroşată cu smântână sau piure de cartofi este populară mai ales în bucătăria americană şi englezească. Cu nişte resturi de somon şi ceva legume, poţi prepara un chowder plin de proteine, fibre şi Omega 3!

Începe prin a încălzi într-o tigaie o lingură de ulei de răpiţă, la foc mediu, apoi căleşte în ea 1/3 cană cu morcovi tăiaţi cubuleţe şi 1/3 cană cu ţelină. Amestecă constant, timp de 3-4 minute, apoi adaugă: 4 căni supă de pui, o cană şi jumătate apă, 30-35 grame file de somon, 2 ½ căni conopidă congelată tăiată bucăţi şi 3 linguri de praz sau arpagic proaspăt, tăiat bucăţi. Înainte ca supa să dea în clocot, acoperă vasul şi lasă la fiert 5-8 minute.

Scoate apoi somonul pe o farfurie şi desprinde-l în bucăţi cu ajutorul unei furculiţe. În supa de pe foc, adaugă ¼ cană mărar sau tarhon proaspăt, mărunţit, 1 lingură muştar Dijon şi 1 1/3 cană cu fulgi de cartofi instant (poţi folosi 2 căni de cartofi piure gata preparaţi, dacă ai la îndemână).

Amestecă totul bine şi lasă să dea în clocot. Redu focul, adaugă somonul şi asezonează cu sare şi piper proaspăt. Supa chowder este de obicei servită alături de biscuiţi săraţi sau crutoane.

Beneficiile consumului de somon

 

Salată cu creveţi şi spanac

Creveţii rămaşi îi poţi combina cu puţine legume şi un dressing, şi vei obţine în doi timpi şi trei mişcări o salată delicioasă şi cu puţine calorii! Într-un bol mare pune 8 ceşti de spanac proaspăt, o ceaşcă de mazăre şi o jumătate de cană de roşii tăiate în bucăţi.

Separat, într-o tigaie cu ulei de măsline, căleşte o ceapă până începe să se rumeneasca, apoi adaugă o lingură de ghimbir ras, ½ lingură chimen, ¼ lingură turmeric şi puţin chili. Găteşte timp de 2 minute, apoi ia de pe foc şi adaugă suc proaspăt de lămâie (cam 2½ linguri), sare şi piper.

În bolul cu spanac adaugă creveţii (ai nevoie de 400-450 de grame) şi toarnă deasupra dressingul cald de chili preparat anterior. Amestecă bine salata şi savureaz-o la prânz sau cină!

Salată de năut cu spanac

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.