Home » Aperitive, salate, sosuri » 4 idei de aperitive pentru masa de Revelion
Aperitive, salate, sosuri

4 idei de aperitive pentru masa de Revelion

aperitive

E rândul tău să fii gazdă în noaptea de Revelion? Pregătește aceste aperitive rapide și gustoase, perfecte pentru a da startul petrecerii.

Tartine pentru aperitiv

INGREDIENTE:
  • 2 baghete proaspete
  • 250 g pate de ficat
  • 200 g brânză de burduf
  • 200 g cremă de brânză cu smântână
  • 100 g somon afumat/marinat
  • 5 smochine mari (sau dulceață cu o consistență mai solidă)
  • 100 g roșii deshidratate
  • condimente (oregano, busuioc, mărar)
Număr de porții: 25 de tartine din fiecare sortiment

Mod de preparare: Taie baghetele felii și usucă-le în cuptorul încins, după ce le stropești în prealabil cu ulei de măsline și un mix de condimente. După ce se răcesc, unge o treime dintre ele cu pate de ficat, iar restul cu brânză de burduf și cremă de brânză (poți să o amesteci înainte cu mărar tocat fin). Pune deasupra primelor câte un sfert de smochină sau o jumătate de linguriță de dulceață. Tartinele cu brânză vor fi apoi ornate cu roșii uscate și oregano sau busuioc. Când vine rândul feliilor unse cu cremă de brânză, așază felii fine de somon, apoi stropește-le cu lămâie și presară mărar.

Clătite cu banane și bacon crocant

Dificultate: ușor Timp de preparare: rapid Porții: 10 mini-clătite

Ingrediente

  • 8 felii de bacon sau pancetta
  • 140 g făină cu agent de creștere
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 2 banane coapte din care 1 făcută piure, iar cealaltă tăiată felii
  • 2 ouă
  • 25 g unt topit + extra
  • 125 ml lapte
  • sirop de arțar
clatite cu banane

Mod de preparare:

Aranjați feliile de bacon într-o tavă de copt și acoperiți cu folie. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 5-7 minute, până când se rumenesc. Păstrați tava în cuptor, pentru a menține baconul cald. Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul cu un praf de sare. Faceți o adâncitură în centru și adăugați piureul de banane, ouăle, untul topit și laptele. Amestecați energic pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe de făină. Topiți puțin unt într-o tigaie și adăugați aluat. Distribuiți 2-3 felii de banane și acoperiți cu încă o porție de aluat. Când începe să facă bule, întoarce-ți clătita și gătiți pentru încă 1 minut. Păstrați clătitele la cald alături de bacon până terminați aluatul. Serviți clătitele calde cu bacon crocant și stropite cu sirop de arțar.

FOTO: 123rf

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE