Home » Blog » 4 mancaruri delicioase pe care le poti gati din resturile de branza
Blog

4 mancaruri delicioase pe care le poti gati din resturile de branza

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Ce poţi găti cu bucăţile de brânză pe terminate care ţi se adună în frigider? Iată cele mai delicioase şi simple idei!
4_mancaruri_delicioase_pe_care_le_poti_gati_din_resturile_de_branza.jpg

Macaroane cu brânză

Cui nu-i plac celebrele „mac and cheese”? Nu e o reţetă complicată şi îţi şi oferă posibilitatea să experimentezi cu ingredientele şi cu modul de preparare.

Varianta rapidă este să fierbi pastele şi să le amesteci cu brânză direct în farfurie. Dar dacă ai timp, poţi să le bagi în cuptor pentru ca aromele să se întrepătrundă mai bine şi să obţii şi o crustă delicioasă din brânză.

Poţi să amesteci mai multe tipuri de brânză – gustul va fi cu atât mai interesant! – şi nu ezita să adaugi un plus de savoare combinând pastele cu legume – de exemplu, spanac sau roşii rămase de la alte feluri de mâncare.

Deasupra macaroanelor poţi presăra pesmetul pe care l-ai gătit din pâine rămasă. Nimic nu se aruncă în bucătărie!

Fromage fort

Această idee simplă şi elegantă de a valorifica resturile de brânză vine din bucătăria franţuzească. Diferite brânzeturi se amestecă cu usturoi, un strop de vin şi ierburi aromatice, pentru a obţine o brânză tartinabilă delicioasă.

Macaroane cu brânză rapide

În funcţie de sortimentele pe care le ai la dispoziţie, taie brânza în bucăţi (dacă este mai moale) sau dă-o pe răzătoare (dacă este tare).

Adaugă 2-3 degete de vin (dacă mai e nevoie, poţi completa pe urmă), usturoi mărunţit, sare şi piper, şi amestecă-le fie în blender, fie cu mixerul sau lingura de lemn.

Dacă este nevoie, adaugă puţin unt pentru a da amestecului o consistenţă cremoasă, care să poate fi întinsă pe pâine. La final, adaugă ierburi aromatice, după preferinţă: mărar, ceapă verde, pătrunjel, rozmarin, cimbru etc. Poţi servi fromage fort rece, pe pâine proaspătă ori prăjită, sau poţi să încălzeşti puţin brânza înainte de a o întinde pe pâine. Va fi delicioasă oricum, o gustare plină de proteine şi calciu!

Brânză fondue

Mai pe româneşte, brânză topită. Este un aperitiv delicios, apărut pentru prima dată în Elveţia pentru a valorifica bucăţile de Gruyere şi Emmenthaler întărite, dar astăzi se folosesc orice combinaţii de brânză. Unge interiorul unui vas din ceramică (sau al unuia special pentru fondue) cu usturoi, pune puţin vin alb şi bucăţile de brânză şi încălzeşte compoziţia pe aragaz, încet, amestecând constant până se topeşte brânza.

Cât timp mai este bună brânza după ce am desfăcut pachetul

Poţi adăuga lichior de cireşe, ierburi aromatice, muştar sau pastă de tomate. Cu ajutorul unei furculiţe, înmoaie în brânza fierbinte bucăţele de pâine, legume, şuncă sau carne de pui, cartofi, broccoli, conopidă sau sparanghel. Dacă îţi rămâne fondue, poţi să îl serveşti ca topping pentru legume sau cartofi, ori îl laşi să se răcească, îl tai în bucăţi şi îl adaugi în omlete ori frittata.

Bruschete cu brânză

O idee excelentă pentru a folosi resturile de brânză, mai ales Brie sau Camembert, este să prepari bruschete din bucăţi de pâine puse pe grill şi acoperite cu brânză, somon sau şuncă, roşie şi puţină verdeaţă (mărar, pătrunjel, rozmarin, ceapă verde etc.). O altă variantă este să bagi pâinea astfel pregătită la cuptor. Orice ai alege, va fi cu siguranţă delicios!

Bruschete cu cremă de brânză

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.