
Crutoane
Nu numai din pâine uscată poţi face crutoane, ci şi din resturile de pizza!
E foarte simplu: aşează două felii de pizza una peste alta şi taie-le în pătrăţele, pe care apoi le aşezi într-o tigaie încinsă cu puţin ulei.
Ţine-le în jur de 2 minute pe o parte, apoi întoarce-le pe cealaltă şi mai rumeneşte-le 1 minut.
Poţi servi crutoanele de pizza ca atare sau alături de supe ori în salate. Sunt delicioase!
6 mâncăruri delicioase pe care le poţi găti din pâinea ramasă
Frittata
Iată o reţetă delicioasă pentru micul dejun, pe care o poţi prepara în doar 15 minute!
Căleşte un căţel de usturoi mărunţit şi 2 ceşti de baby spinach într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei de măsline, la foc mediu spre mic. Când usturoiul începe să se rumenească, ia de pe foc şi amestecă spanacul cu resturile de pizza, tăiate bucăţele.
Separat, bate 6 ouă şi adaugă brânză cheddar (cam ¾ cană) şi condimente, după gust (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, sare, piper).
Amestecă ouăle astfel obţinute cu spanacul pregătit mai devreme şi toarnă mixtura rezultată într-o tavă sau tigaie. Acoperă cu parmezan şi dă la cuptor timp de 20-25 de minute, sau până observi că frittata începe să să facă crustă.
Ce mâncăruri delicioase poţi găti cu resturile de paste
Omletă
O altă reţetă delicioasă şi rapidă pentru micul dejun, şi chiar şi mai simplu de preparat, este omleta cu resturi de pizza. Desprinde de pe blat brânza, ardeii, ceapa şi orice mai conţine umplutura de pizza, şi aruncă-le peste ouă, după ce le-ai pus în tigaie. Aşteaptă să se topească brânza şi să se rumeneasca omleta şi savurează un mic dejun săţios, plin de proteine şi fibre!
Quiche
Quiche este o tartă franţuzească delicioasă pe care o poţi prepara cu diferite tipuri de umpluturi pe bază de legume şi carne. Cum pizza exact asta conţine, poţi foarte uşor să o integrezi în umplutura pe care o prepari pentru quiche.
Ia trei felii de pizza rămasă, taie-le bucăţele şi amestecă-le cu spanac proaspăt (1 cană), brânză cheddar rasă (100 g) şi 5 ouă. Toarnă amestecul peste o foaie de aluat foietaj (înţepată din loc în loc cu furculiţa), pusă într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.
Quiche-ul se coace timp de 30-40 de minute în cuptorul încălzit în prealabil (15 minute, la 180 de grade).
TRUC: Ca să nu rişti ca tarta să se ardă pe margini înainte de a se coace complet peste tot, acoperă marginile tăvii cu folie de aluminiu.
Adaugă comentariu