Blog

5 alimente care te ajuta sa slabesti iarna

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Rămâi sănătoasă şi suplă iarna aceasta, incluzând în meniul tău aceste alimente care nu vor adăuga niciun gram în plus la siluetă!
5_alimente_care_te_ajuta_sa_slabesti_iarna.jpg

Iarna avem tendinţa să luăm mai uşor în greutate, deoarece suntem mai puţin activi, iar organismul simte nevoie să consume mai multă carne şi alimente consistente decât în sezonul cald. Dar făcând alegerile corecte, poţi să mănânci fără să-ţi pui în pericol silueta.

Iată 5 alimente care te pot ajuta să slăbeşti iarna:

Rodii

Bobiţele roşii de rodie fac minuni pe toate planurile: slăbesc, detoxifică, previn îmbătrânirea prematură, menţin buna circulaţie a sângelui (scăzând astfel riscul de infarct) şi pot preveni cancerul de sân, prostată şi colon.  

Rodiile nu conţin colesterol şi nici grăsimi săturate, sunt sărace în calorii (doar 83/ 100 de grame), dar bogate în fibre solubile şi insolubile, ceea ce înseamnă că reglează digestia, accentuează senzaţia de saţietate şi o reduc pe cea de foame. Consumând regulat rodii vei simţi nevoia să mănânci mai puţin şi mai rar!

Cum să cureţi rodiile cu usurinţă

Miere

Mierea te poate ajuta să slăbeşti deoarece conţine o combinaţie de zaharuri naturale ce declanşează modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri. Deşi conţine mai multe calorii decât zahărul, este mai dulce, aşadar vei folosi mai puţină miere pentru a-ţi îndulci cafeaua sau ceaiul.

Înlocuieşte zahărul cu mierea şi chiar foloseşte-o pe post de desert: când simţi poftă de dulce, ia o linguriţă cu miere în loc să te îmbuibi cu caloriile din dulciuri şi prăjituri. Ca bonus, mierea e plină de antioxidanţi care îţi protejează imunitatea şi are proprietăţi antimicrobiene, fiind aşadar un aliat important pentru sănătate pe timp de iarnă.

Portocale roşii  

Toate citricele sunt bogate în vitamina C şi flavonoizi care scad nivelul de colesterol rău, dar portocalele roşii conţin antocianine, nişte antioxidanţi despre care s-a descoperit că ajută la pierderea în greutate. In urma unui studiu realizat de cercetătorii italieni pe animale, s-a constatat că o doză zilnică de suc de portocale roşii a redus cu 13% greutatea subiecţilor în doar 3 luni, fără ca alimentaţia acestora să fie în vreun fel modificată. Nu te mulţumi însă doar cu sucul de portocale roşii: mănâncă fructele întregi, deoarece sunt pline de fibre care contribuie şi mai mult la scăderea în greutate.

Portocala alungă stresul

Ceai

Iarna, ceaiul ar trebui să fie principala ta sursă de hidratare, după apă. Orice sortiment ai alege, ceaiul nu conţine calorii (dacă îl bei neîndulcit, desigur) şi este plin de flavonoizi care contribuie la menţinerea sănătăţii inimii. În plus, îţi satisfice nevoie de a consuma lichide calde în zilele friguroase.

Mere coapte

Pentru că nu poţi renunţa la desert pe toată perioada iernii, alege unul care nu îngraşă, deşi îţi potoleşte pofta de dulce. Merele coapte sunt aromate şi dulci, iar dacă le prepari simplu, neîndulcit, conţin puţine calorii – un măr copt de dimensiune medie, fără zahăr, unt şi topping cu nuci şi scorţişoară conţine în jur de 100 de calorii. În plus, merele, fie ele proaspete sau coapte, sunt bogate în fibre şi vitamina C, aşadar nu doar silueta ta a avea de câştigat, ci şi starea generală de sănătate!

Beneficiile merelor coapte pentru sănătate

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE